Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede! (Marcu 9:23)

Se povesteşte că doi copii patinau cu viteză pe un lac îngheţat. Dintr-odată, gheaţa s-a rupt şi unul dintre ei a căzut în apele îngheţate. Curentul intern l-a dus la mai mulţi metri sub gheaţă şi singura modalitate de a-l salva era să spargă gheaţa care-l acoperea. Celălalt băiat a strigat după ajutor, dar nimeni nu i-a răspuns. Atunci, spunând o rugăciune, a început să bată repetat din toate puterile în gheaţă până ce în cele din urmă s-a deschis o breşă. Atunci, băgând mâna prin gaura creată şi înşfăcându-l, l-a tras cu toată puterea afară, salvându-l de la o moarte sigură.

Aceasta s-a întâmplat cu mai multe minute înainte de sosirea pompierilor. Când micul erou le-a povestit ce s-a întâmplat şi cum a putut să-şi salveze prietenul, salvatorii se întrebau cum a fost capabil acest băiat atât de fragil să spargă pătura groasă de gheaţă care-l ţinea captiv pe prietenul său. Şi comentau între ei: E imposibil să fi putut face aşa ceva singur, e imposibil! Nu are forţa necesară. Dar cum a reuşit? Un bătrânel care era prin împrejurimi, după ce a ascultat conversaţia pompierilor, s-a apropiat de ei şi le-a spus:

– Eu ştiu cum a reuşit.

– Cum? Au spus ei miraţi.

– Pentru că nu a avut pe nimeni lângă el care să-i spună că era imposibil.

Biblia este plină de persoane care au reuşit pentru că nimeni nu le-a spus că nu pot. Ei au făcut lucruri extraordinare, care din punct de vedere omenesc ar părea imposibile. De exemplu Iosif, el a devenit primul ministru al Egiptului, pentru că nu a fost nimeni lângă el să-i spună că era imposibil aşa ceva. Ghedeon a derutat armata madianită pentru că nu a avut pe nimeni să-i spună că e imposibil.

Estera şi-a salvat poporul pentru că nu a fost nimeni lângă ea să-i spună că nu e posibil. Zacheu a putut să-l vadă pe Isus pentru că nu avea pe nimeni lângă el pentru a-i spune că era imposibil. Ţi-a spus deja cineva că nu poţi atinge obiectivul pe care ţi l-ai fixat? Nu-i acorda atenţie. Însuşeşte-ţi ceea ce spune versetul zilei: „Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede!” (Marcu 9:23). Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi.

#daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede

Devoționalul a fost preluat de pe devotionale.ro.

Powered by WPeMatico

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *