Tot aşa şi cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea şi va împlini planurile Mele. – Isaia 55:11

Cum revitalizezi o biserică din care a dispărut „dragostea dintâi” (Apocalipsa 2:4)? O asemenea biserică are nevoie să fie reînsufleţită printr-o relaţie cu Hristos, să fie reformată potrivit cu Cuvântul lui Dumnezeu și să fie transformată într-o școală misionară care să instruiască pe toţi membrii. Ellen White spunea: „Fiecare biserică ar trebui să fie o şcoală de pregătire a lucrătorilor creştini. Membrii ei ar trebui să fie învăţaţi cum să le citească altora din Biblie, cum să conducă şi să predea la Şcoala de Sabat, cum să-i ajute cel mai bine pe cei săraci şi să îngrijească de cei bolnavi, cum să lucreze pentru cei neconvertiţi”( Divina vindecare, p. 149).

Nicio altă strategie misionară adventistă nu a fost atât de eficientă în a transforma comunităţile locale în agenţii misionare precum așa-numitele societăţi misionare și de tratate. Pe 6 noiembrie 1870, prima dintre aceste societăţi a fost organizată de Stephen N. Haskell pentru recent formata Conferinţă New England. Scopul ei triplu era acela de a vizita oamenii, de a răspândi cărţi și tratate și de a face abonamente la publicaţiile periodice adventiste. Orice adventist autentic putea să se alăture societăţii plătind o taxă de un dolar. Fiecare membru trebuia să ţină o evidenţă cu lucrarea lui sau a ei și să o raporteze la întâlnirea trimestrială a societăţii. În 1873, Conferinţa Generală l-a rugat pe Haskell să călătorească în toate conferinţele și să promoveze lucrarea misionară și cu tratate. Iar în 1874 a fost înfiinţată Societatea internaţională misionară cu tratate.

Astăzi, lumea noastră este mult mai sofisticată și mai provocatoare. Multe metode bune folosite în trecut pentru a ajunge la oameni s-ar putea să nu mai funcţioneze în prezent la fel de bine ca în trecut și poate va fi nevoie să fie actualizate sau înlocuite. Dar poţi să-ţi imaginezi biserica ta locală devenind o „școală de pregătire a lucrătorilor creștini” eficientă? Adu-ţi aminte că „biserica trebuie să fie o biserică lucrătoare dacă vrea să fie o biserică vie” (Christian Service, p. 83)

Oricât de important pare să te întrebi retoric ce ar trebui să facă biserica, e cu mult mai eficient să îți pui și să ţii seama de cruciala întrebare: Ce fac eu pentru a revitaliza biserica mea locală? Te rog, permite-I lui Dumnezeu să-ţi folosească aptitudinile și îndemânările pentru a transforma biserica ta locală într-o agenţie misionară puternică!

Devoționalul a fost preluat de pe devotionale.ro.

Powered by WPeMatico

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *