Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

Cu siguranţă că majoritatea dintre noi au auzit vorbindu-se de Oskar Schindler, neamţul care a salvat viaţa a peste o mie de evrei de la cuptoarele crematoriului nazist. Totuşi puţini dintre noi îl cunoaştem pe Chiune Sugihara.

El a fost consulul Japoniei în Lituania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când Hitler a invadat Polonia, pe 1 octombrie 1939, mulţi evrei au fugit în Lituania. Dar când naziştii au invadat şi Lituania, în 1940, situaţia evreilor din această ţară a devenit foarte critică. În acea perioadă de întuneric din viaţa descendenţilor lui Iacob, a intrat în acţiune Chiune Sugihara. Profitând de funcţia sa, Sugihara a ajutat mai multe mii de evrei să plece din Lituania, acordându-le viză de tranzit pentru a călători în Japonia. Bineînţeles că acest ajutor acordat evreilor i-a pus în pericol cariera lui Chiune şi siguranţa familiei sale, ţinând cont că ceea ce făcea era contrar ordinelor Guvernului japonez. În cele din urmă, după ce a acordat vize la mii de evrei, Ministerul de Relaţii Externe l-a retras din funcţie.

Când a fost întrebat de ce a îndrăznit să sfideze guvernul său, ştiind că aceasta l-ar putea costa cariera diplomatică, Chiune Sugihara a răspuns: „Ei [evreii] erau fiinţe umane care aveau nevoie de ajutor. […] Sunt bucuros că am avut forţa necesară pentru a-i ajuta” (The Greatest Stories Never Told [Cele mai mari poveşti de viaţă care nu au fost niciodată spuse], p. 174).

La fel ca pentru Chiune Sugihara, şi pentru noi va veni momentul când va trebui să alegem între ceea ce ne convine şi ceea ce e corect. Mai mult decât o dată, o faptă nobilă îl va costa mult pe cel care o face. Isus este exemplul viu. Domnul ar fi putut să aleagă să rămână în cer şi să se bucure acolo de avantajele comuniunii cu îngerii. Totuşi El nu a rămas cu braţele încrucişate privind cum domnia lui Satana era pentru rasa umană o condamnare la pieire veşnică. Fiul lui Dumnezeu a coborât pe pământ, S-a făcut om şi Și-a dat viaţa pentru ca numele fiecăruia dintre noi să fie scris în „cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat” (Apocalipsa 13:8).

Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.

#listaluiHristos #mântuireaînIsus

Devoționalul a fost preluat de pe devotionale.ro.

Powered by WPeMatico

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *