Afirmația lui John Fitzgerald Kennedy, potrivit căreia, copiii “sunt cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranţă a ei pentru viitor”, reprezintă un adevăr, nu doar apreciat, ci şi promovat de către Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiunea Olteniei.

Astfel, în Sabatul din 15 noiembrie 2014, în Biserica Adventistă din Peretu (nr. 3), a avut loc deschiderea oficială a activităţilor pentru licurici şi exploratori, adică pentru copiii din clasele I-VIII din județul Teleorman. La întâlnire au participat peste 300 de persoane din toate categoriile de vârstă: copii, părinţi şi instructori.

Licuricii şi exploratorii, îmbrăcaţi cu uniforma specifică  pentru o astfel de activitate,  s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare având posibilitatea de a intona imnurile fiecărui program şi să răspundă la saluturile specifice: “Pentru Isus!” (“Cu bucurie!”) şi “Pentru Domnul!” (“Gata oricând!”).

În cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă proiectele organizate anul anterior şi au fost promovate evenimentele viitoare. De asemenea, participanţii au descoperit care sunt cerinţele pentru anul următor, printre care se numără studierea vieţii lui Samuel, învăţarea unor cântece specifice vârstei, precum şi organizarea întâlnirilor pe baza Planului de lucru oferit de către Departamentul de Tineret.

Un moment special a fost cel al învestiturii, când mai mulţi copii, care au îndeplinit cerinţele de la programul de Licurici şi Exploratori, au depus angajamentul înaintea lui Dumnezeu. Apoi a urmat festivitatea de premiere, când au fost apreciaţi instructorii si grupele active de anul trecut.
Organizatorii și-au propus  prin această întâlnire, ca şi în ocaziile anterioare desfăşurate pe 11 octombrie la Biserica Adventistă din Slatina, respectiv pe 1 noiembrie la Biserica Adventistă din Rm. Vâlcea(nr. 1), să încurajeze implicarea părinţilor şi adulţilor din biserici în slujirea copiilor. I

Investiţia în generaţia tânără este o investiție pentru viitor și merită făcută, indiferent de eforturile, resursele financiare sau de  timpul  alocat,  au amintit organizatorii subliniind și exprimarea categorică a Bibliei în această direcție: ”oricine va primi un copilaş ca acesta în Numele Meu, Mă primeşte pe Mine” (Matei 18:5)

Florin Răduţ / Director Tineret / Conferința Oltenia

Peretu 1 slatina

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published. Required fields are marked *