Motto –Cât citeşti, atâta creşti! Cât citeşti, atâta eşti! (Vasile Romanciuc, poet român din Republica Moldova)

Scop Într-o perioadă când cartea pare a fi mai degrabă dușman pentru cei mai mulți tineri, ne dorim ca, prin redescoperirea plăcerii și beneficiului de a citi, să deschidem posibilităţi reale de creştere şi dezvoltare la nivel spiritual şi intelectual. Astfel, proiectul îşi propune să încurajeze generaţia tânără să citească mai mult, şi în special cărţile care pot contribui la dezvoltarea caracterului.

Participanți – În primul rând adolescenții și tinerii până în 35 de ani de pe teritoriul Conferinţei Oltenia.  În al doilea rând copiii preșcolari (ajutați de părinți) și cei de la şcoală primară şi gimnaziu.  În al treilea rând copiii, tinerii din alte conferinţe,  precum şi persoanele care depășesc vârsta de 35 de ani  cu specificaţia că participarea în cazul acesta este onorifică, adică fără primirea unor premii. Prin urmare, categoriile de vârstă care vor participa sunt următoarele:

 • preșcolari (5-6 ani)
 • licurici (7-10 ani, clasele I- V)
 • exploratori (11- 14 ani, claseleV –VIII)
 • adolescenți (15- 18 ani, clasele IX-XII)
 • student (19- 24 de ani)
 • tineri (25-35 de ani)

 Perioada:  1 ianuarie – 1 iunie 2016

Metodologie:

 1. Pe durata celor 5 luni trebuie să citeşti cât de multe cărţi poţi. Nu se impune niciun titlu, nicio carte anume. Citeşti ceea ce îţi place. Pentru a veni în ajutorul unora, Departamentul de Tineret va întocmi o listă cu acele cărţi recomandate, dar care nu vor fi obligatorii. Condiţia este însă aceea de a păstra o anumită proporţie cu privire la domeniile abordate: 60% din totalul cărţilor trebuie să fie din domeniul religios, iar 40% din alte domenii (evident, se exclud manualele şcolare și cursurile de la facultate). De asemenea, se pot alege pentru lectură şi fragmente din Biblie ca de exemplu: Cartea Psamilor, Estera, Iosua etc.
 2. Fisă de evaluare. Imediat după terminarea cărţii se va completa fişa de evaluare, după care aceasta va fi trimisă la Departamentul de Tineret prin email (cinecitestecreste@yahoo.com tineretoltenia@adventist.ro) sau prin pastorul bisericii locale. Rezumatele nu sunt standard şi nu influenţează punctajul pe care îl primeşti, ci doar demonstrează că ai citit cartea respectivă. Prin urmare, este important să specifici pe scurt tema cărţii, lucrurile care te-au impresionat, ideile noi descoperite dar şi eventualele critici la adresa autorului.
 3. Premiere. Pe parcursul celor 5 luni, comisia de evaluare va puncta activitatea fiecărui participant încris la proiect şi de aceea este important ca fişele de evaluare completate să fie trimise imediat după terminarea cărţii. Fiecare participant va obține un punctaj în funcție de numărul de pagini citite (o pagina=un punct). În cazul citirii Bibliei, se aplică același sistem de punctare, numai că în caz de egalitate, persoana care a citit mai multe pagini din Biblie va fi considerată câștigătoare.

 La finalul perioadei destinate acestui proiect, vor fi premiaţi cei mai activi cititori, adică cei care au acumulat punctajele cele mai mari!

 

Informatii utile

 • În cadrul proiectului vor fi punctate doar cărţile citite în perioada amintită, adică 1 ianuarie – 1 iunie 2016. Cărţile citite anterior nu vor fi luate în calcul şi de aceea nu trebuie specificate în fişa de evaluare.
 • Bibliografia sugerată nu este obligatorie, dar este bine să se păstreze proporţia cu privire la domeniile abordate: 60% din totalul cărţilor trebuie să fie din domeniul religios, iar 40% din alte domenii (evident, se exclud manualele şcolare și cursurile de la facultate). Nu uitaţi că se poate citi şi Biblia!
 • Cărţile în varianta audiobooks sunt acceptate cu menţiunea că este obligatorie completarea şi trimiterea fişei de evaluare după audiţie
 • Participanţii vor fi recompensaţi în funcţie de punctajul obţinut până la 1 iunie 2016. Prin urmare, la fiecare categorie cei cu punctajul cel mai mare vor beneficia de o tabără gratuită , organizată la Centrul de Tineret de la Sătic de către Departamentul de Tineret al Conferinței Oltenia
 • Fişele trebuie trimise periodic ,după ce a fost citită o carte, la adresa de email cinecitestecreste@yahoo.com  sau la Departamenul de Tineret al Conferinţei Oltenia. Nu se acceptă depunerea tuturor fişelor la terminarea proiectului.
 • Inscrierea până la data de 31 decembrie 2015 la numerele de telefon (0765510059 / 0751225366) la emailul cinecitestecreste@yahoo.com sau pe contul de facebook CINECITESTECRESTE pentru ca participarea la proiect să fie valabilă!

FIȘĂ ÎNSCRIERE:

doccpfdsfsdf

 

 

 FIȘĂ DE LECTURĂ (5 – 10 ANI):

doccpfdsfsdf

 

 

FIȘĂ DE LECTURĂ (11 – 35 ANI):

doccpfdsfsdf

 

 

CINE CITESTE AFIS

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *