Cine zice că este în lumină şi urăşte pe fratele său este încă în întuneric până acum.(1 Ioan 2:9)

Cum putem şti când se sfârşeşte noaptea şi începe ziua?” Aceasta a fost întrebarea pe care un profesor a adresat-o unui grup de tineri. Aceştia au început de îndată să-şi exprime părerile.

– Ziua începe atunci când putem deosebi de la distanţă diferenţa dintre un câine şi o oaie, a spus elevul.

– Nu acesta este răspunsul, a zis profesorul.

– Maestre, a spus altul, ziua începe când pot să fac deosebirea dintre un cireş şi un smochin.

– Nu, a spus maestrul.

– Când se deosebeşte un alb de un negru.

– Nici atunci, a răspuns maestrul.

Atunci, cu privirea fixată asupra lor, le-a spus:

– Ştim că noaptea a trecut şi că ziua începe atunci când, privind o fiinţă umană, oricine ar fi, suntem capabil să vedem în ea un frate. Dacă nu-l văd pe aproapele meu ca ceea ce este – fratele meu –, atunci sufletul meu se găseşte în cel mai profund întuneric. Mai mult, Ioan ne spune ce suntem dacă iubim sau nu pe aproapele nostru: „Cine zice că este în lumină şi urăşte pe fratele său este încă în întuneric până acum. Cine iubeşte pe fratele său rămâne în lumină şi în el nu este niciun prilej de poticnire. Dar cine urăşte pe fratele său este în întuneric, umblă în întuneric şi nu ştie încotro merge, pentru că întunericul i-a orbit ochii” (1 Ioan 2:9-11). „Noi ştim că am trecut din moarte la viaţă, pentru că iubim pe fraţi” (1 Ioan 3:14). „Dacă zice cineva: «Eu iubesc pe Dumnezeu» şi urăşte pe fratele său, este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său pe care-l vede cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?” (1 Ioan 4:20).

Cu alte cuvinte, dacă nu-mi iubesc semenii, eu trăiesc în întuneric, sunt mort chiar dacă trăiesc şi, mai mult, sunt un mincinos. Dacă Dumnezeu este dragoste şi eu spun că sunt copil al lui Dumnezeu, nu ar trebui ca aceasta să se reflecte în dragostea pe care mărturisesc că o am pentru semenii mei? Astăzi este momentul potrivit pentru a demonstra că eşti capabil să ştii când se sfârşeşte noaptea şi când începe ziua.

#Dumnezeuestedragoste

Devoționalul a fost preluat de pe devotionale.ro.

Powered by WPeMatico

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *