Suntem o organizație creștină, care aparține Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și avem ca scop educația spirituală a copiilor și tinerilor, prin promovarea valorilor morale Biblice, asumarea identității creștine și formarea unui caracter curat, pentru ca aceștia în procesul devenirii lor, să ajungă cu adevărat oameni frumoși.
Trăim într-o lume materială, orientată spre ceea ce este observabil și din ce în ce mai puțin preocupată de lucrurile spirituale, care nu sunt la fel de vizibile. Dar durerea sufletească este mult mai puternică decât durerea trupească. O vorbă din popor surprinde foarte elocvent această realitate: „mai bine îmi dai două palme decât să îmi vorbești așa.” Din această realitate putem extrage un adevăr fundamental: sufletul nostru nu se poate hrăni cu lucruri materiale, ci așa cum zice Isus: „omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice Cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” De aceea este imperios necesar să ne ocupăm de sănătatea spirituală a ființei noastre. Pentru că lucrurile spirituale nu sunt atât de vizibile ca cele materiale, tindem să le minimalizăm valoarea, ba chiar să le ignorăm totalmente, ca și când nu ar exista. Horia Roman Patapievici recomandă credința drept instrument de observare a lucrurilor nevăzute, tot așa cum folosim rațiunea și simțurile pentru a analiza materia.
Credința tinerilor este în proces de asumare, de internalizare. Tinerii trăiesc o perioadă de tranziție, de la credința părinților la propria convingere. Unii sunt atrași de plăcerile lumii. Alții sunt sceptici și confuzi, frământați de întrebări precum: dacă Dumnezeu este bun, de ce există rău? Alții sunt obedienți și ascultători de părinți și de biserică, dar fără a avea o opinie proprie fermă. Alții și, în această categorie se înscriu cei mai mulți, vin la biserică pentru socializare și prieteni. Sunt însă și tineri legați de Dumnezeu puternic. Fiecare dintre aceste categorii au nevoie de programe spirituale adecvate nevoilor și așteptărilor lor. De aceea lucrarea cu tinerii trebuie să conțină o diversitate de programe, adresându-se diferitelor categorii de interese, dar toate având ca scop apropierea tinerilor de Dumnezeu.
Una dintre cele mai serioase probleme în viața tinerilor o reprezintă device-urile, care le conferă acces nelimitat la jocuri video și rețele de socializare, care prin „influencerii” lor, inoculează în mințile lor fragile, diferite stiluri și moduri de a-și construi viața și viitorul, care nu îl conțin pe Dumnezeu și valorile morale biblice. La pericolul descris mai sus, se mai adaugă dependența, care vine la pachet cu utilizarea ecranelor. De aceea este imperios necesar să ne apropiem cu multă iubire și înțelegere față de ei. Să le câștigăm încrederea și să le influențăm într-un mod pozitiv existența.
O lucrare sănătoasă de tineret nu se bazează pe idei, ci pe conducătorii ei spirituali. Părinți, pastori, prezbiteri, lideri de tineret și fiecare membru din biserică. Este important ca fiecare membru al bisericii să fie interesat de dezvoltarea spirituală a copiilor și tinerilor din biserica sa. Suntem diferiți, cu daruri diferite și din perspectiva aceasta fiecare își poate aduce aportul mai mult sau mai puțin, în funcție de darurile primite și de nevoile copiilor și tinerilor din biserica respectivă. Însă prietenia nu este un dar al Duhului Sfânt, ci ea este inclusă prin dragoste în roada Duhului. De aceea fiecare cetățean al împărăției lui Dumnezeu știe să fie un bun prieten. Este important pentru copii și tineri să fie înconjurați de oameni prietenoși, de adevărați frați și surori, care să fie alături de ei atunci când au succes, dar și când experimentează eșecul.
Toți oamenii, femeile de pe toată TERRA, trebuie sa înțelegem, ca cel mai important in toată viața, benefic și plăcut, este sa ne dedicam 100%, Lui Dumnezeu și Domnului Iisus, care ne văd mereu de acolo de SUS. Amin!!!