AMiCUS

 

 

Asociatia AMiCUS (Federatia AMiCUS) este o organizatie studenteasca apolitica, autonoma, non-profit si non-guvernamentala, care insumeaza filiale in toate zonele Romaniei (15 filiale), dupa cum urmeaza: Arad, Targu Mures, Timisoara, Targoviste, Iasi, Braila, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Galati, Craiova, Oradea, Sibiu, Pitesti.

AMiCUS a aparut pentru prima data in Romania in 1993. Scopurile asociatiei AMiCUS vizeaza: imbunatatirea relatiilor interumane, promovarea valorilor crestine, promovarea principiilor de viata sanatoasa, atat pentru trup, cat si pentru suflet si minte.

Asociatia AMiCUS activeaza cu sprijinul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea.

 

Asociaţia Studenţească AMiCUS – Craiova

Str.24 Ianuarie, Nr.2, Craiova, Dolj, 200381
 Tel.0040-251-533393,310295,0745347433;Fax0040-251-310097
E-mail: amicuscraiova1994@gmail.com; amicuscraiova1994@yahoo.com 
______________________________________________________________________________ 

„Asociația Studențească AMiCUS este o asociaţie studenţească autonomă, apolitică, neguvernamentală şi non-profit, constituită la nivel naţional, având filiale în 15 dintre centrele universitare din ţară: Arad, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara. AMiCUS a pătruns în România în anul 1993, iar la ora actuală numără peste 800 de membrii.

Asociația are ca scop inițirea de relații interumane în mediile studențești având  la  baza valorile moralei creștine; apărarea demnității, a drepturilor și intereselor membrilor ei, precum și promovarea unor principii de viață  sănătoasă pentru trup, minte și spirit. Membrii în organizație pot fi studenți de la orice formă de învățământ superior, de stat sau privat, școli postliceale, colegii și universități.

În prezent, prin demersurile specifice, AMiCUS promovează și susține voluntariatul, în cadrul unor programe comunitare și educaționale: acțiuni cu caracter umanitar în beneficiul persoanelor și grupurilor defavorizate, proiecte de educație pentru sănătate și antidrog etc. Astfel, în ultimii ani Asociația Studențească AMiCUS a fost implicată în mai multe activități în Craiova: 

2008 – Proiectul  IMPACT – în colaborare cu  Primaria Municipiului Craiova

2008 – Zilele prevenirii criminalității – în colaborare cu Poliția Județului Dolj

2009/2010 Verde la bicicleta – în colaborare Poliția Județului Dolj și Primaria Municipiului Craiova

2009 –  ProiectulCraiova curată”Primaria Municipiului Craiova și  ziarul Gazeta de Sud

2009 –  Ziua mediului – în colaboare cu Agenția pentru Protecția Mediului, Dolj

2016  Crosul inimii – cu ocazia Zilei Internaționale Antifumat

2016-2018 – Clubul LikeBook (Clubul iubitorilor de lectura) – în colaborare cu Biblioteca Județeană Alexandru & Aristia Aman

2017 – Grow up – în colaborare cu Asociația Studenților din Facultatea de Litere din Craiova

2017 – Workshop prim ajutor – în colaborare cu Organizația Națională de Cruce Roșie, România, filiala Dolj

2018 – Grow up – în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști din Craiova

2019 – Grow up – în colaborare cu Societatea Studenților Mediciniști din Craiova și Societatea Studenților Stomatologi din Craiova

2014-2019 – O oră în detenție – în parteneriat cu Centrul de detenție pentru minori și tineri Craiova, desfășoară săptămânal activități educative.

2015-2019 – Hai să fim prieteni – în parteneriat cu DGASPC Craiova, desfășoară săptămânal activități educative și recreative, destinate copiilor aflați în plasament.

2018 – Orășelul copiilor – un proiect educativ dedicat copiilor

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *