Motto:  “Cât citeşti, atâta creşti! Cât citeşti, atâta eşti! (Vasile Romanciuc, poet român din Republica Moldova)

Scop: Într-o perioadă când cartea pare a fi mai degrabă dușman pentru cei mai mulți tineri, ne dorim ca, prin redescoperirea plăcerii și beneficiului de a citi, să deschidem posibilităţile reale de creştere şi dezvoltare la nivel spiritual şi intelectual. Astfel, proiectul îşi propune să încurajeze generaţia tânără să citească mai mult şi în special cărţile care pot contribui la dezvoltarea caracterului.

Participare:  În primul rând adolescenții și tinerii până în 35 de ani de pe teritoriul Conferinţei Oltenia.  În al doilea rând copiii de şcoală primară şi gimnaziu (licuricii mai mari şi, mai ales, exploratorii).  În al treilea rând copiii, tinerii din alte conferinţe,  precum şi persoanele care depășesc vârsta de 35 de ani  cu specificaţia că participarea în cazul acesta este onorifică, adică fără primirea unor premii.

Perioada:  1 decembrie 2014 – 1 iunie 2015

Metodologie:

  1. Pe durata celor 6 luni trebuie să citeşti cât de multe cărţi poţi. Nu se impune niciun titlu, nicio carte anume. Citeşti ceea ce îţi place. Pentru a veni în ajutorul unora Departamentul de Tineret va întocmi o listă cu acele cărţi recomandate, dar care nu vor fi obligatorii. Condiţia este însă aceea de a păstra o anumită proporţie cu privire la domeniile abordate: 60% din totalul cărţilor trebuie să fie din domeniul religios, iar 40% din alte domenii (evident, se exclud manualele şcolare și cursurile de la facultate). De asemenea se pot alege pentru lectură şi fragmente din Biblie ca de exemplu: Cartea Psamilor, Estera, Iosua etc…
  2. Fisă de evaluare. Imediat după terminarea cărţii se va completa fişa de evaluare după care aceasta va fi trimisă la Departamentul de Tineret  prin email (cinecitestecreste@yahoo.com tineretoltenia@adventist.ro) sau printată prin pastorul bisericii locale. Rezumatele nu sunt standard şi nu influenţează punctajul pe care îl primeşti, ci doar demonstrează că ai citit cartea respectivă. Prin urmare, este important să specifici pe scurt tema cărţii, lucrurile care te-au impresionat, ideile noi descoperite dar şi eventualele critici la adresa autorului.
  3. Premiere. Pe parcursul celor 6 luni, comisia de evaluare va puncta activitatea fiecărui participant încris la proiect şi de aceea este important ca fişele de evaluare completate să fie trimise imediat după terminarea cărţii.   Modalitatea de evaluare finală  este  următoarea : numărul total de cărţi citite se înmulţeşte cu numărul total de pagini citite, produsul se împarte la 20 şi se obţine un punctaj. În cazul în care citeşti Biblia, se aplică aceeaşi formulă, dar se înmulţeşte rezultatul obţinut cu 3.

z

La finalul perioadei destinate acestui proiect, vor fi premiaţi cei mai activi cititori, adică cei care au acumulat punctajele cele mai mari!

Important!!!

  • În cadrul proiectului vor fi punctate doar cărţile citite în perioada amintită, adică 1 decembrie 2014 – 1 iunie 2015. Cărţile citite anterior nu vor fi luate în calcul şi de aceea nu trebuie specificate în fişa de evaluare.
  • Inscrieţi-vă până la data de 30 noiembrie 2014 la numărul de telefon 0765510059 /emailul cinecitestecreste@yahoo.com sau pe contul de facebook CINE CITESTE CRESTE pentru ca participarea la proiect să fie valabilă!
  • Bibliografia sugerată nu este obligatorie, dar este bine să se păstreze proporţia cu privire la domeniile abordate: 60% din totalul cărţilor trebuie să fie din domeniul religios, iar 40% din alte domenii (evident, se exclud manualele şcolare și cursurile de la facultate). Nu uitaţi că se poate citi şi Biblia!
  • Cărţile în varianta audiobooks sunt acceptate cu menţiunea că este obligatorie completarea şi trimiterea fişei de evaluare după audiţie.
  • Participanţii vor fi recompensaţi în funcţie de punctajul obţinut până la 1 iunie 2015, astfel cei care vor ocupa primele trei locuri de la fiecare categorie (copii,adolescenţi şi tineri) vor primi câte un
  • Fişele trebuie trimise periodic ,după ce a fost citită o carte, la adresa de email cinecitestecreste@yahoo.com  sau la Departamenul de Tineret al Conferinţei Oltenia. Nu se acceptă depunerea tuturor fişelor la terminarea proiectului.
  • Pentru întrebări/nelămuriri puteţi lua legătura cu pastorul bisericii locale sau cu responsabilul proiectului, pastorul Claudiu Mititica – 0765510059

 FIȘĂ DE EVALUARE:

doccpfdsfsdf

 

 

FIȘĂ ÎNSCRIERE:

doccpfdsfsdf

 

 

BIBLIOGRAFIE FACULTATIVĂ:

doccpfdsfsdf

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *