În luna aprilie, pe teritoriul Conferinței Oltenia, au avut loc două evenimente pentru copii. Astfel, pe 18 aprilie la Biserica Adventistă din Curtișoara și pe 25 aprilie la Biserica Adventistă Țigănești nr. 1, sub motto-ul  Iată-mă, sunt gata! cei mici și-au amintit de lecția ascultării din viața personajului biblic – Samuel .

10945445_862945003744327_686421856789075982_n

În cadrul programului, cei peste 250 de participanți, au avut posibilitatea să-I aducă laudă lui Dumnezeu prin interpretările vocale şi instrumentale, prin poezii, dar și prin alte prezentări inedite. Emoțiile copiilor și ale părinților, diversitatea programului și jocurile biblice au contribuit la crearea unei atmosfere de bucurie și părtășie.

Un moment special a fost cel al învestiturii când copiii care un îndeplinit condițiile necesare au primit câte o cravată, potrivit vârstei lor, după cum se obișnuiește în cadrul programelor de licurici și exploratori.  Aceștia au promis trăirea unei vieți în temere de Dumnezeu, ajutând semenii și ocrotind natura. O parte din copiii învestiți  nu provin din familii ai căror părinți să fie membrii în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

Cei implicați în cadrul programului au primit câte o diplomă, iar toți participanții au fost recompensați cu un pix special dotat cu led. De asemenea, au fost prezentate evenimentele viitoare pentru copii, iar părinții și instructorii au fost încurajați să se implice în slujirea celor mici.

Evenimentele organizate au demonstrat încă odată, faptul că cei mici au capacități deosebite, iar atunci când sunt sprijiniți de cei mari pot lăuda frumos pe Dumnezeu. Ar fi potrivit ca  fiecare părinte să spună ca și Ana, mama lui Samuel:“vreau să –l dau Domnului : toată viața lui să fie dat Domnului” (1 Sam. 1:28).  Astfel, s-ar stabili prioritățile pentru educația copiilor, iar investiția părinților ar avea binecuvântarea Cerului.

 

Florin Răduț / director departament Tineret / Conferința Oltenia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *